Dobar savet zlata vredi: Pet načina koji će vam pomoći da povećate prihode

Postoje kratkoročna rešenja koja vam mogu pomoći da povećate svoje prihode, poput još jednog posla.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2019.

13:50

Dobar savet zlata vredi: Pet načina koji će vam pomoći da povećate prihode
FOTO: Depositphotos, VadimVasenin

Ali ukoliko vam trebaju veće sume novca, onda morate naći dugoročno rešenje. Ovo je pet načina kako to možete i učiniti.

Otkrijte svoju poslovnu stranu

Jedan od načina da povećate svoje prihode jeste da pokrenete privatni posao u kojem ćete uživati jerpočnete da radite skraćeno radno vreme na primarnom poslu. S vremenom će, ukoliko se posao bude razvijao kako treba, možda baš taj privatni posao postati vaš primarni. Pronađite nešto u čemu zaista uživate ili u šta verujete i počnite da radite na tome. Ali prvo napravite poslovni plan i isplanirajte da ne uložite više novca nego što možete zaraditi, prenosi Klix.ba.

Vratite se u školu

Druga mogućnost je povratak u školu. U većini slučajeva vaša zarada će se povećati ukoliko se obrazujete za viši stepen. Osim toga, možete izučavati sasvim novu profesiju koja će vam doneti više novca. Možete steći nove sertifikate za veštine poput poznavanja jezika, rada na računaru i slično, koji vam, takođe, mogu doneti više novca.

Zaradite zahvaljujući hobiju

Stvari koje volite da radite u slobodno vreme ponekad možete iskoristiti za dodatnu zaradu. Postoji mnogo načina na koje možete unovčiti svoje hobije, a ako ste kreativni, možete zaraditi i dosta novca. Možete početi otvaranjem trgovine kako biste prodali svoje rukotvorine ili umetnička dela. Budite sigurni da ste naplatili dovoljno da pokrijete i materijal i uloženo vreme. Takođe možete prodavati uzorke ili dizajn koje ste sami kreirali.

Drugi način ostvarivanja profita od vaših hobija jeste otvaranje kanala na Jutjubu. Pokažite kako pravite određeni predmet, a ako je vaš hobi igranje igara, možete snimati video-zapise s uputstvima i komentarima. Ukoliko ste dosledni u objavljivanju video-snimaka, ovo može biti odličan način da zaradite dodatni novac.

Pasivni prihod

Još jedan sjajan način da povećate svoj prihod je izgradnja više pasivnih prihoda, poput blogova, veb-stranica ili kanala na Jutjubu koje ste postavili na internetu. Treba da znate da je potrebno mnogo vremena i truda da biste počeli da zarađujete svoj ​​pravi novac. Potrebno je da radite dosta kako biste imali svoju publiku. Ako ste zainteresovani za ovaj vid zarade, morate se koristiti svim vrstama društvenih medija i uspeti da doprete do ljudi onlajn.

Ključ za pasivni prihod je da izgradite solidnu bazu koja će zarađivati prihod za vas. Ako pišete knjige, moraćete da čekate četiri-pet objavljenih pre nego što počnete da zarađujete na njima. S blogom ili veb-stranicom može potrajati i nekoliko godina. To je dugoročan projekat i trebalo bi da bude o nečemu u čemu zaista uživate.

Zatražite povišicu ili potražite novi posao

Konačna opcija koju treba da razmotrite jeste traženje povišice od kompanije u kojoj radite ili da potražite posao u drugoj kompaniji koja će vam platiti više. Nemojte se plašiti da tražite novi posao ako ne zarađujete dovoljno novca da pokrijete svoje troškove. Nekada može biti zaista frustrirajuće da radite na poslu na kome ćete se osećati zaglavljeno ili potcenjeno. Onda potražite novi posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: