Švajcarska daje 117.000 franaka lokalnim samoupravama za bolji život njihovih građana

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić pozvao je lokalne samouprave da se do 26. juna prijave za podršku uspostavljanju međusobne saradnje.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 25.05.2019.

10:20

Švajcarska daje 117.000 franaka lokalnim samoupravama za bolji život njihovih građana
FOTO: Depositphotos, ginasanders

Akcija Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za pružanje podrške lokalnim samoupravama, koju finansira Vlada Švajcarske sa 117.000 švajcarskih franaka, ima za cilj da unapredi kvalitet života zajednice i pružanja usluga.

To će se ostvariti kroz osnivanje zajedničkih službi, preduzeća, ustanova ili drugih organizacija, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Međuopštinsku saradnju, kroz razmenu iskustava, tehničku ili institucionalni podršku i jačanje kapaciteta mogu da uspostave sve one lokalne samouprave koje u njoj pronalaze ekonomski, kulturni, socijalni ili drugi zajednički interes.

"Opštine se i dalje bore s nedostatkom kapaciteta, a udruživanjem snaga brže ćemo doći do cilja svih nas - da građani dobiju brže usluge i budu zadovoljniji radom uprave", rekao je Ružić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: