Kineski investitori zainteresovani za CarGo: "Kakvo je to srpsko čudo?"

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić potpisao je ugovore o razumevanju sa brojnim kineskim investitorima na Kinesko-evropskom privrednom Forumu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 24.05.2019.

11:11

Kineski investitori zainteresovani za CarGo:
Foto: CarGo

Na forumu na kojem je prisustvovalo više od 500 predstavnika kompanija i koji ima za cilj povezivanje kineskih partnera sa evropskim, Guberinić se sastao sa predstavnicima kompanije koja pravi elektronska vozila, sa kojima je potpisao Ugovor o zastupanju CarGo pred kineskim investitorima.

"Interesovanje za CarGo bilo je ogromno, svi se pitali - kakvo je to srpsko čudo, koje bi moglo da se koristi i na kineskim putevima, jer smo odlično predstavili ovaj domaći proizvod, kao pravi ambasadori Srbije. Njima je Srbija veoma interesantno tržište i oni su raspoloženi za investiranje u inovacije. Potpisao sam Ugovor o zastupanju CarGo, trenutno se prevodi naš biznis plan na kineski jer je prepoznat naš investicioni potencijal", rekao je Guberinić nakon povratka sa Foruma.

Guberinić se na Forumu sastao sa direktorom za internacionalni razvoj kompanije Didi, najvećeg "ride sharing" provajdera na svetu, koji je rekao da su nakon razlicitih uspeha spremni da nastave da investiraju u inovacije u Jugoistočnoj Evropi.

Sastanak je održan i sa predstavnicima kompanije Benma, čiji je jedan od osnivača i investitora svetski poznata Alibaba, a zbog ogromnog interesovanja u razvoj automobilskog sektora, razgovaralo se i o mogućim ulaganjima u specijalni softver za pametne automobile.

"Benma je kompanija koja ima ugovore sa najvećim kompanijama na svetu i oni trenutno rade na izradi specijalnog softvera za pametne automobile", istakao je Guberinić i dodao da su sastanci protekli odlično i da su kineski investitori veoma zainteresovani za ulaganje u inovacije u Srbiji, kao i da su ocenili da je CarGo šampion jugoistočne Evrope.

On je rekao da je veoma značajno za Srbiju što je CarGo, kao srpska kompanija, prisustvovao ovako velikom i značajnom Forumu u Kini, koja je globalni lider i koja istražuje prilike za razvoj inovacija.

"Jako sam ponosan što se za CarGo čulo ne samo u Evropi nego i na Dalekom istoku. CarGo je zaista proizvod iz Srbije koji možemo da ponudimo širom sveta", rekao je Guberinić i dodao da je upoznao kineske investitore sa problemima sa kojima se susreće CarGo, kao i da oni ne vole da budu prisutni na tržištu na kojem se zakoni menjaju preko noći, već im je potrebna predvidivost poslovnog okruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: