Ako se usvoji procedura: Stočari će menjati junetinu za kukuruz

Procedura za interventni otkup junadi otvorena je osnivanjem radne grupe u Državnim robnim rezervama.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.05.2019.

08:48

Ako se usvoji procedura: Stočari će menjati junetinu za kukuruz
FOTO: Depositphotos, boogje

Ukoliko ova mera bude usvojena proizvođačima će biti odbrena razmena junadi za merkantilni kukuruz. U tom slučaju, tovljači bi mogli da dobiju oko 17 kilograma kukuruza za kilogram junetine.

To bi u ovom trenutku bio spas za stotine domaćih proizvođača koji poslednjih meseci imaju problem sa pronalaženjem izvoznih tržišta za plasman junećeg mesa.

"Potreba za intervencijom države nastala je zbog obustave izvoza u Tursku, koji je najavljen i zbog pristiglog većeg broja junadi koji čekaju na prodaju. Naša grupacija, koja broji oko dve stotine proizvođača trenutno, ima oko 3.00 visokokvalitetnih utovljenih grla", navodi se u predlogu udruženja Agroprofit, koje okuplja grupu odgajivača tovnih goveda, piše Politika.

Ministarstvo poljoprivrede ranije je saopštilo da aktivno radi na nastavku izvoza u Tursku, ali i za druge države.

Kako Politika nezvanično saznaje, tursko tržište bi za proizvođače junećeg mesa iz Srbije ponovo moglo da bude otvoreno 10. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: