Ministarstvo u septembru daje predlog za smanjenje opterećenja zarada

Beograd -- Ministarstvo finansija će u septembru dati predlog za dodatno smanjenje opterećenja zarada, najavio je ministar Siniša Mali na konferenciji o sivoj ekonomiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC
Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC

"Videćemo na koji način, da li kroz poreze ili doprinose i koliko će to da košta budžet. Ali mnogo više ćemo dobiti kroz smanjivanje sive ekonomije i veću zaposlenost. U septembru izlazimo sa konkretnim predlogom, koje doprinose i koje poreze i u kom iznosu i na koji način, sa ocenom efekata", rekao je Mali.

On je na četvrtoj godišnjoj konferenciji "Izlaz iz sive ekonomije", na kojoj je predstavljen novi nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije, kazao da je smanjivanje fiskalnog optrećenja jedan od najvažnijiih zahteva privrednika, ali i potencijalni izvor sive ekonomije.

"Dugoročno opredeljenje vlade je da fiskalnu politiku usmeri ka održavanju niskog deficita, smanjivanje javnog duga i rasterećenja poreza i doprinosa na zarade", rekao je Mali u Palati Srbija.

Srbija

NIS dominirao na berzi

Beograd -- Poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, investiciona aktivnost na domaćem tržištu se "probudila", uz oporavak berzanskih indeksa.

Srbija petak 31.05. 17:49 Komentara: 1
strana 1 od 219 idi na stranu