"Sa niškog aerodroma neće biti oterane "lou kost" kompanije" VIDEO

Beograd -- Aerodrom u Nišu od ovog leta uvodi 12 novih linija do evropskih destinacija.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: , Epa, Đrođe Savić
Foto: , Epa, Đrođe Savić

Saobraćaj ka evropskim destinacijama obavljanje avioni kompanije Er Srbija, tako da će se iz Niša leteti do ukupno 22 destinacije.

Kako za Prva TV priča direktor ''Aerodroma Srbije'' Mihajlo Zdravković, uvodjenje novih 12 linija značajno ne samo za Niš već za celu Jugoistočnu Srbiju i da pruža veliki potencijal za razvoj privrede i turizma.

"Ovo nije samo niški aerodrom, već aerodrom svih građana južne i istočne Srbije. Uveliko se spremamo za jul i sprovodimo sve neophodne mere za uvodjenje novih linija'', kaže je Zdravković.

Na kostataciju novinara Prva TV da novi letovi nisu komercijalni i da ih subvencioniše Vlada Srbije, Zdravković je odgovorio na pitanje kako će to uticati na dve ''lou kost'' kompanije koje lete sa niškog aerodroma.

"Ne očekujem da će te kompanije biti ''proterane'', već da će se aviosaobraćaj u Nišu tek razvijati. 'Vazdušni saobraćaj je sve obimniji i potreban je sve veći broj kompanija. Ima potencijala i za razvoj novih destinacija, očekujemo da će se razvijati i novi komercijalni letovi za Francusku, Sspaniju, Tursku, Rusiju i druge zemlje'', naveo je Zdravković.

Govoreći o ulaganjima u niški aerodrom, Zdravković je podsetio da se trenutno radi na završetku sistema za bezbedno sletanje aviona - tzv. ALS sistemu i na projektno tehničkoj dokumentaciji za izgradnju nove zgrade, kao i da se priprema izgradnja novog tornja.

Dodao je da se očekuje da će do kraja juna biti završeni radovi na zgradi aerodroma ''Morava'' u Ladjevcima kod Kraljeva i da će biti priveden kraju postupak sertifikacije tog aerodroma u Direktoratu civilnog saobraćaja.

strana 1 od 219 idi na stranu