Uspešan sajam: Za 1.600 smanjen broj nezaposlenih u Prokuplju

Prokuplje -- Broj nezaposlenih na evidenciji NSZ u Prokuplju u prethodnih godinu dana smanjen je za oko 1.600 ljudi, izjavila je danas članica Gradskog veća Maja Bašić.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos/akarelias
Foto: Depositphotos/akarelias

Prema njenim rečima, na evidenciji NSZ u tom gradu sada ima 5.650 nezaposlenih Prokupčana, što u odnosu na prošlogodišnjih 7.250 nezaposlenih "najbolje govori o pozitivnom efektu aktivnih mera zapošljavanja koje sprovodi lokalna smouprava".

Ona je agenciji Beta to izjavila povodom uspešno završenog Sajma zapošljavanja u tom gradu na kome je 35 poslodavaca iz Topličkog okruga ponudilo 400 radnih mesta, od kojih su 200 mesta ponudile inostrane kompanije "Leoni" i "Bizlink".

"Prokuplje je Lokalnim akcionim planom zapošljavanja izdvojilo 20 miliona dinara za sprovođenje programa i aktivnih mera zapošljavanja nezaposlenih u ovoj godini", naglasila je Bašić.

Ona je istakla da su putem prokupačke NSZ dodeljene i subvencije za samozapošljavanje u iznosu od 200.000 dinara za nezaposlene koji žele da pokrenu sopstveni biznis, 220.000 je opredeljeno za zapošljavanje lica koja su tehnološki višak i 240.000 dinara za zapošljavanje lica sa invaliditetom.

strana 1 od 219 idi na stranu