"U borbi sa sivom ekonomijom neće biti kompromisa"

Premijerka Ana Brnabić je na konferenciji "Izlaz iz sive ekonomije" poručila da država nastavlja da se bori protiv sive ekonomije i da tu neće biti kompromisa.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2019.

12:43

Foto: Tanjug/TANJA VALIC

"Apsolutno neće biti kompromisa u borbi, jer je to jedini način da obezbedimo fer uslove privredi koja posluje u skladu sa zakonima i plaća poreze. Mi možemo da obezbedimo bolji kvalitet života za sve građane Srbije", naglasila je Brnabićeva na konferenciji na kojoj je predstavljen novi Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije.

Istakla je da je novim Akcionim planom za 2019. i 2020. godinu predviđeno 36 mera i 153 aktivnosti.

To je, kaže, dokaz kontinuiranog zalaganja vlade na suzbijanju sive ekonomije, kao jednog od prioriteta u stvaranju boljih uslova za život i rad u našoj zemlji.

Novi Nacionalni program predviđa smanjenje obima poslovanja u sivoj zoni za gotovo 200 miliona evra i prevođenje najmanje 11.000 radnika i 9.000 firmi iz sive zone u legalne tokove, u naredne dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: