Dvočasovni protest taksista: Pritisak na inspektore VIDEO

Beograd -- Jedan broj beogradskih taksista najavljuje da će sutra izaći na ulice i da će protestovati centru grada.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Prva TV
Foto: Prva TV

Protest će trajati dva sata, kažu iz Taksi komore. Gde će održati protest, koji delovi grada će biti van funkcije, kao i koji su razlozi za ponovno okupljanje, proverava Prva TV.

Protest će biti potpuno drugačije organizovan, za razliku od ranijih okupljanja, oni će ovom prilikom svoje nezadovoljstvo iskazati bez vozila. Vozači će se okupiti u Ulici 27. marta 45-47 ispred Sekretarijata za inspekcijske poslove.

"Ne želimo da ometamo građane u svakodnevnim aktivnostima. Nismo hteli da politizujemo ove probleme. Već želimo da ukažemo na to da se ne sprovodi zakona, a to treba da radi inspekcija", navodi Boško Vukojević iz Taksi komore.

Protest počinje u 10 časova i trajaće do 12 sati. Kako navode, protest biće podeljen na dva dela. Prvi deo biće iskorišćen da se prikupe potpisi koji će biti predati Sekretarijatu za inspekcijske poslove. Drugi deo biće izložba na kojoj će prikazati dokazni materijal protiv nelegalnih prevoznika.

Sledeće nedelje biće održan još jedan protest. A to će uraditi drugo taksi udruženje, koje ima slične zahteve kao i Taksi komora.

Prva TV pozvala je i predstavnike CarGo da čuje šta kažu na to.

"Te ucene ne prestaju. Oni pritskaju državne insttiucije, žele da ugase Kar gou. Sve probleme do sada su rešavali nasiljem, stopiranjem prestonice. Tako su radili od fiskalizacije, do reprogama nagomilanih poreza", kaže Aleksanadr Vučić, iz udruženja Kar gou.

Više u video-prilogu:

strana 1 od 219 idi na stranu