Da li ćemo uskoro iz Srbije direktno leteti za olimpijski Soči?

Čačak -- "Saradnja između Srbije i Rusije na zavidnom je nivou, politički i društveni odnosi nikad nisu bili bolji”, izjavio je u Čačku Dragomir Karić.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Depositphotos/korzeniewski
Foto: Depositphotos/korzeniewski

Sa njim je u grad na Moravi stigla i delegacija ruskog olimpijskog grada Sočija, sa gradonačelnikom Anatolijem Nikolajevičem Pahomovom na čelu.

“Naš cilj je predstavljanje naših turističkih potencijala, sanatorijuma, agencija. Grad Soči je olimpijski grad i želimo da ga predstavimo ovde, da se uspostavi saradnja sa Srbijom“, rekao je Pahomov.

Prema njegovim rečima, u Sočiju postoje svi tipovi turizma, jer dok se u maju kupate u Crnom moru, u isto vreme možete da posmatrate skijaše kako skijaju na obližnjim planinama.

"Ono što je još karakteristično za Soči jeste da je on lečilište i tu smo da predstavimo potencijale banjskog turizma i prirodno lečenje", dodao je.

„Današnji susret je omogućio zbližavanje srpskih i ruskih kompanija, a njihov dalji rad treba da obezbedi međusobnu razmenu turista i ako ta saradnja bude uspešna, postoji mogućnost da se otvore direktne avionske linije u oba pravca”, rekao je gradonačelnik Sočija.

strana 1 od 219 idi na stranu