Postoji mogućnost povećanja plata: MMF potvrdio projekciju privrednog rasta od 3,5 odsto

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom MMF, predvođenom šefom Misije Janom Kejsom Martejnom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tom prilikom predstavnici te međunarodne institucije potvrdili su stabilnu projekciju privrednog rasta od 3,5 odsto za ovu i 4 odsto za 2020. godinu.

Vučić je naglasio da je cilj Srbije da, i pored usporenog privrednog rasta u zemljama Evropske unije i globalnih izazova, ostvari veći rast od projektovanog.

Posebna tema od interesa za građane Srbije bile su plate i penzije, a na sastanku je potvrđeno da odgovorna politika Srbije i stabilan privredni rast daju mogućnost za njihovo dalje povećanje.

Značajna pažnja posvećena je efikasnijem upravljanju i boljoj realizaciji investicija u javnim preduzećima, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

Predsednik Vučić i članovi delegacije MMF razgovarali su i o preduzećima od opšteg interesa, među kojima su javna preduzeća EPS i Resavica, zatim o privatizaciji Komercijalne banke i kompanije Petrohemija, kao i reformi poreske uprave.

strana 1 od 219 idi na stranu