Srbija dala u zakup rekordnu površinu obradive zemlje

Ministarstvo poljoprivrede Srbije danas je saopštilo da su u 2018/19. godini u 56 opština i gradova zakupljene rekordne površine zemljišta u državnoj svojini.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.05.2019.

12:32

Srbija dala u zakup rekordnu površinu obradive zemlje
Foto: Epa/TAMAS SOKI

Navedeno je da su pored devet lokalnih samouprava na području Vojvodine najveće površine pod zakupom i u 47 opština i gradova u centralnoj Srbiji.

"Od 2006. godine i usvajanja Zakona o poljoprivrednom zemljištu, u pojedinim opštinama je prvi put ostvaren zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. To su Aleksandrovac, Bor, Bosilegrad, Koceljeva, Mali Zvornik, Osečina, Preševo, Prijepolje i Raška", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: