Iznad dela Srbije neće biti letova? Kontrolori leta najavili štrajk

Sindikat kontrolora leta Kosova najavio je štrajk zbog neispunjavanja sporazuma koji su potpisali sa Ministarstvom infrastrukture Kosova.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 20.05.2019.

09:52

Iznad dela Srbije neće biti letova? Kontrolori leta najavili štrajk
Foto: Epa, TOMS KALNINS

Kontrolori su najavili da će 27. maja imati jednosatni štrajk upozorenja od 8 do 9 časova, dok će 28. maja stupiti u osmosatni štrajk, od 9 do 16 časova.

Zbog nezadovoljstva predlogom zakona o platama ovaj sindikat je tokom februara ima višednevni štrajk.

U to vreme postignut je sporazum koji je obezbedjivao uredjenje statusa za kontrolore civilnog vazdušnog saobračaja putem amandmana na Zakon o Državnoj agenciju vazdušne navigacije ili putem sektorskog kolektivnog ugovora, koji nije ispunjen.

Oni su u današnjem saopštenju pozvali institucije takozvanog Kosova da nastave socijalni dijalog i ispune obećanja ili će preduzeti mere koje će dovesti do štrajka i drugih sindikalnih mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: