Građevinskih dozvola skoro kao prošle godine - radovi upola vredniji

Beograd -- Na teritoriji Srbije u martu su izdate 1.502 građevinske dozvole, a vrednost predviđenih radova veći je za 53,6 odsto nego u istom mesecu prošle godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, akarelias, 13346986
Foto: Depositphotos, akarelias, 13346986

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj građevinski dozvola veći je za 1,1 odsto nego pre godinu dana, gotovo 80 odsto ih je izdato za zgrade, a od toga više od polovine za stambene zgrade.

Svaka peta građevinska dozvola izdata u martu je za "ostale objekte", a najčešće za cevovode, omunikacione i električne vodove, otpada 20 odsto građevinskih dozvola izdatih u martu.

Prema dozvolama izdatim tokom marta, u Srbiji je prijavljena izgradnja više od 2.000 stanova sa prosečnom površinom od 74 kvadratna metra.

Predviđena vrednost radova novogradnje po dozvolama izdatim u martu iznosi 84,6 procenata od ukupno predviđene vrednosti radova.

Najveća građevinska aktivnost očekuje se u Braničevskoj oblasti, gde će prema dozvolama biti 43,9 odsto od vrednosti novogradnje a slede Beogradska i Južnobanatska oblast sa po oko 11 procenata i Sremska oblast sa 6,7 procenata.

strana 1 od 219 idi na stranu