Bez Srbije transportna mapa Evrope nije kompletna: Koridor 10 je prekretnica

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je završetak Koridora 10 prekretnica.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.05.2019.

15:02

Bez Srbije transportna mapa Evrope nije kompletna: Koridor 10 je prekretnica

Završetak južnog kraka predstavlja prekretnicu u u povezivanju i bržem razvoju Srbije.

"Svaka nova deonica koju smo završavali na Koridoru 10 donosila nam je nove fabrike i pogone, više saobraćaja i bolji život u mestima pored kojih prolazi auto-put. Završetak kompletnog Koridora 10 od severa do juga Srbije je mnogo više od toga, jer menja sliku cele zemlje, koja može da koristi sve prednosti toga što je najkraća ruta izmedju centralne i južne Evrope i deo panevropskog Koridora 10", kaže Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da transportna mapa Evrope ne može biti kompletna bez Srbije i bez Koridora 10, kao što ni Srbija ne može brže da se razvija ako nije infrastrukturno povezana sa susedima.

"Srbija koja je stabilna i koja se infrastrukturno povezuje je Srbija koja stvara uslove za sopstveni ekonomski napredak i za bolji život svojih gradjana, ali i koja doprinosi razvoju čitavog regiona, jer nema razvoja bez povezivanja. Završetkom južnog kraka Koridora 10 zatvorili smo jednu i otvorili novu stranicu u razvoju, i okrećemo se novim projektima i novom investicionom ciklusu", navela je Mihajlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: