Bez Srbije transportna mapa Evrope nije kompletna: Koridor 10 je prekretnica

Beograd -- Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da je završetak Koridora 10 prekretnica.

Izvor: Tanjug
Podeli

Završetak južnog kraka predstavlja prekretnicu u u povezivanju i bržem razvoju Srbije.

"Svaka nova deonica koju smo završavali na Koridoru 10 donosila nam je nove fabrike i pogone, više saobraćaja i bolji život u mestima pored kojih prolazi auto-put. Završetak kompletnog Koridora 10 od severa do juga Srbije je mnogo više od toga, jer menja sliku cele zemlje, koja može da koristi sve prednosti toga što je najkraća ruta izmedju centralne i južne Evrope i deo panevropskog Koridora 10", kaže Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da transportna mapa Evrope ne može biti kompletna bez Srbije i bez Koridora 10, kao što ni Srbija ne može brže da se razvija ako nije infrastrukturno povezana sa susedima.

"Srbija koja je stabilna i koja se infrastrukturno povezuje je Srbija koja stvara uslove za sopstveni ekonomski napredak i za bolji život svojih gradjana, ali i koja doprinosi razvoju čitavog regiona, jer nema razvoja bez povezivanja. Završetkom južnog kraka Koridora 10 zatvorili smo jednu i otvorili novu stranicu u razvoju, i okrećemo se novim projektima i novom investicionom ciklusu", navela je Mihajlovićeva.

Srbija

NIS dominirao na berzi

Beograd -- Poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, investiciona aktivnost na domaćem tržištu se "probudila", uz oporavak berzanskih indeksa.

Srbija petak 31.05. 17:49 Komentara: 1
strana 1 od 219 idi na stranu