Posao u javnom preduzeću: Radna knjižica samo "prema planu"

Javne istitucije neće moći da primaju radnike ukoliko kadrovskim planom to nije predviđeno i ako za njih nije obezbeđen novac iz budžeta, saznaje Blic.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.05.2019.

08:40

Posao u javnom preduzeću: Radna knjižica samo
Foto: Depositphotos, LukaFunduk

Iako se ukida zabrana zapošljavanja, prijem novih radnika u državne institucije tako će biti po kontrolom, navodi se u tekstu pod nazivom: "Nova pravila za zapošljavanje u javno sektoru".

To je, naime, suština novog sistema kontrole zapošljavanja u javnim službama i lokalnim samoupravama o kome su razgovarali predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Međunarodnog monetarnog fonda, a koji bi mogao da se primenjuje nakon prestanka važenja Zakona o maksimalnom broju zaposlenih.

Drugim rečima, ako je jedna institucija definisala da joj treba 10 radnika, jedanaestog neće moći da zaposli.

Izvor Blica blizak MMF-u tvrdi da će pojedinosti novog sistema kontrole zapošljavanja biti konkretizovane do jeseni, te će sve javne ustanove do tada morati da utvrde svoje kadrovske potrebe za narednu godinu, a resorno ministarstvo će dati konačnu ocenu da li su one realne.

MMF je, naime, procenio da je sistem kontrole zapošljavanja i dalje neophodan da se ne bi narušili efekti fiskalne konsolidacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: