"Građani imaju sve više poverenja u digitalizaciju"

Građani imaju sve više poverenja u prednosti digitalizacije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.05.2019.

17:45

Foto: Tanjug/Tanja Valiè

Zahvaljujući tome smo počeli da trčimo u korak s razvijenijim i mnogo naprednijim zemljama sveta, dodala je.

"To pokazuje da smo počeli da trčimo korak za svetom jer ona nije toliko zastupljena tema ni u mnogo naprednijim zemljama", rekla je Brnabićeva na konferenciji Digital Day 2019 u Beogradu.

Ona je navela da je pre dve godine u svom ekspozeu istakla da su dva glavna prioriteta za vladu digitalizacija i obrazovanje, i dodala da je danas Srbija mnogo drugačija država i da se o tome znatno više govori.

Govoreći o tome kako digitalizacija menja društvo i državu, ona je rekla da je današnje vreme jako interesantno i da je sadašnja generacija privilegovana da živi u vreme nove industrijske revolucije.

"Živimo u vreme kad nam je pružena nova šansa da promenimo privredu, ekonomiju i postanemo jedni od pobednika vremena. Srbija ima potencijal i znanje i treba još da utegnemo pravni okvir i mislim da ćemo moći da trčimo trku sa najnaprednijim zemljama sveta", rekla je premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: