Stočarima dodeljeni bespovratni krediti za opremanje farmi

Vlasnicima stočarskih farmi uručeni su ugovori o bespovratnim kreditima za opremanje farmi, čija je ukupna vrednost 1,2 miliona dinara.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.05.2019.

15:01

Stočarima dodeljeni bespovratni krediti za opremanje farmi
FOTO: Depositphotos, boogje.

Ugovore su na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, uručili predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vuk Radojević.

Deo novca od ukupne investicije svih ugovora, koja iznosi 1,2 miliona evra, obezbedila je Pokrajinska vlada, a deo vlasnici stočarskih farmi.

"Ono što imamo danas, a nismo imali 2016. godine jesu mere usmerene na mala i srednja poljoprivredna preduzeća i gazdinstva", rekao je Mirović.

Ove godine, najavio je on, biće izdvojeno više od 50 miliona dolara u kanalsku mrežu, u čišćenje kanalske mreže, izgradnju novih kanala, opremanje crpnih stanica.

"Ukupan iznos budžeta za poljoprivredu iz godine u godinu je veći, a ove godine ćemo posle rebalansa budžeta, u drugoj polovini 2019. obezbediti dodatna sredstva", najavio je Mirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

6 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: