"Beograđani, što više plaćate karte za prevoz - više će biti novih autobusa"

Beograd -- Grad Beograd pokreće kampanju čiji je cilj bolja naplata karata u javnom prevozu, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO:DepositphotosKatPaws37325261
FOTO:DepositphotosKatPaws37325261

PROČITAJTE JOŠ:

Stižu novi vozači u GSP Beograd; Plata 65.000 dinara, a biće i veća

Tokom kampanje, građanima će se objašnjavati zašto je važno da kupuju karte i koliko to znači za kupovinu novih autobusa i bolji kvalitet prevoza.

Vesić je danas bio na primopredaji prvih osam od 70 novih niskopodnih solo autobusa turske kompanije BMC.

Najavio je da će, uz njih, biti nabavljena još 174 nova niskopodna solo autobusa gradskog tipa kompanije Higer iz Kine, tako da će, kako je rekao, do septembra na ulicama grada biti 244 nova autobusa.

Rekao je i da će do kraja godine biti nabavljeno još 50 autobusa iz Ikarbusa, dok je za sledeću godinu planirano da se nabavi još 50 autobusa iz Ikarbusa i 30 električnih autobusa.

"Mi smo namerno hteli prvo da nabavimo autobuse, pa da onda krenemo u kampanju za kupovinu karata kako bi ljudi videli da su kupljeni novi autobusi", rekao je on i poručio da svima treba da bude jasno da što se više plaćaju karte biće više novih autobusa.

Tokom kampanje vršiće se kontrola karata.

"Apsolutno sam siguran da ćemo u narednom periodu imati mnogo bolje rezultate kada je u pitanju naplata prevoza. Rezultati su već bolji ove godine u odnosu na prošlu godinu, ali sam siguran da će biti još bolji", rekao je Vesić.

Iz gradskog budžeta se, prema njegovim rečima, godišnje daje 25 milijardi dinara za javni prevoz, od čega se kroz karte naplati oko sedam milijardi, što znači da se 18 milijardi dinara svih građana Beograda daje kao subvencije za javni prevoz.

"To je nedopustivo. Nigde javni prevoz nije profitabilan, ni u Parizu, ni u Londonu, ni u Berlinu. Uvek se dodaje, ali nidge se ne dotira dve trećine i to je nešto što mora da se promeni ako hoćemo da imamo dobar javni prevoz", dodao je Vesić.

strana 1 od 219 idi na stranu