Stižu novi vozači u GSP Beograd; Plata 65.000 dinara, a biće i veća

Prosečna plata vozača u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd je 65.000 dinara, a prošle godine u ovo vreme je bila 52.000, kaže Goran Vesić.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2019.

13:22

Stižu novi vozači u GSP Beograd; Plata 65.000 dinara, a biće i veća
Foto: Depositphotos/tupungato

Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, rekao je i da je dobijena saglasnost od Vlade Srbije za prijem novih vozača.

"Biće vozača i trudićemo se da ponudimo i bolje uslove u skladu sa onim što možemo kao Grad", rekao je Vesić i ocenio da ovo povećanje nije dovoljno, jer vozači zaslužuju i veće plate.

Zamenik gradonačelnika navodi da je nekoliko puta raazgovarao s premijerkom Anom Brnabić o tome da se iz zakona koji reguliše plate u državnoj upravi na neki način izuzmu deficitarna zanimanja, odnosno da se omogući da se više plate deficitarna zanimanja, među kojima je i posao vozača.

"Nekoliko puta sam o tome razgovarao sa premijerkom. Naišao sam na dobar odziv i traži se model kako da to uradimo, jer kada su u pitanju deficitarna zanimanja treba ostaviti mogućnost da plata bude povećana, naravno da se spreče zloupotrebe, a svima je jasno da je posao vozača jedno od deficitarnih zanimanja", kasao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: