Od Rume do Loznice četiri trake: Kredit od Azerbejdžana za auto-put MAPA

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovom.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 13.05.2019.

14:31

Od Rume do Loznice četiri trake: Kredit od Azerbejdžana za auto-put  MAPA
Foto: Depositphotos, rasica, 81045574

Oni su razgovarali o projektu izgradnje auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

"Mi smo spremni za realizaciju ovog projekta, koji je za nas jedan od prioritetnih u ovoj godini. Stoga je važno da što pre azerbejdžanska strana odobri kredit u iznosu od 210 miliona evra, kako bismo mogli da krenemo s radovima", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je pohvalila angažovanje azerbejdžanske kompanije Azvirt na infrastrukturnim projektima u Srbiji, uključujući i radove na tunelima na deonicama auto-puta kroz Grdeličku klisuru, koje će u subotu biti puštene u saobraćaj.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, od Bubanj potoka do Pančeva, za koji je u aprilu u Pekingu potpisan Memorandum o razumevanju sa kinesko-azerbejdžanskim konzorcijumom Pauer Čajna i Azvirt.

Eldar Hasanov je istakao da će azerbejdžanska strana učiniti sve da se omogući što efikasnija realizacija novog projekta u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: