Pobeda građevinara: Ugrađeno 250.000 tona asfalta, probijena dva tunela, izgrađena 33 mosta

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je da će u subotu, biti otvoren ceo južni krak Koridora 10, što predstavlja još jednu veliku pobedu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.05.2019.

09:00

Pobeda građevinara: Ugrađeno 250.000 tona asfalta, probijena dva tunela, izgrađena 33 mosta
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Mihajlović je za RTS rekla da je taj put znacajan za regionalno povezivanje i za celu Srbiju.

Najavila je da će u toku leta biti završen i istočni krak i da će konačno biti gotov ceo Koridor 10.

Ministarka kaže da će građani od subote moći da prolaze Grdeličkom klisurom autoputem navodeći da je to bila najteža deonica. Ukazuje da je ugradeno 250.000 tona asfalta i da su na toj deonici dva najviša mosta u Srbiji, 33 dodatna mosta, dva najduža tunela...

Ističe da je Srbija pokazala da može da završi jedan tako veliki projekat.

U petak počinju radovi na auto-putu od Preljine do Požege, a ministarka je rekla da će prisustvovati i predsednik Srbije. Tu deonicu radiće kineska kompanija.

Najavila je početak radova i na Moravskom koridoru i na putu Sremska Rača - Kuzmin.

Takođe, rekla je da ce biti otvoren put od Obrenovca do Preljine i da će građani konačno moći da se izmaknu sa Ibarske magistrale.

Govoreći o sastanku s predstavnicima MMF-a, rekla je da je Srbija dobila pohvale za upravljanje projektima i da bez toga ne bi mogli da počnu novi radovi.

Kada je reč o stanju na prugama, ministarka ukazuje da je rehabilitovano oko 700 kilometara i dovedeno na brzinu od oko 120 kilometara na cas.

Dodaje da se na tome radi intenzivno, i da građane opravdano zanimaju brza pruga i uredni i čisti vozovi.
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: