Poskupele usluge: Majstori traže više novca

Beograd -- Vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Srbije veća je u prvom kvartalu za 17,6 odsto u tekućim cenama u odnosu na isti period lane, saopštio RZS.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Epa/MAURITZ ANTIN
Foto: Epa/MAURITZ ANTIN

Republički zavod za statistiku dodaje da rast u stalnim cenama iznosi 13,6 procenata, a posmatrano prema vrsti građevina, vrednost izvedenih radova na zgradama povećana je 21,6 odsto, a na ostalim građevinama 8,7 procenata, u stalnim cenama.

Vrednost izvedenih radova u prvom kvartalu 2019. povećana je, navode, značajno u regionu Šumadije i Zapadne Srbije (38,8 odsto), zatim u Beogradskom regionu (14,6 procenata) i regionu Vojvodine (11,4 posto), dok je u regionu Južne i Istočne Srbije zabeležen pad vrednosti izvedenih radova od 7,3 procenata, u stalnim cenama.

Vrednost izvedenih radova izvođača iz Srbije u prvom kvartalu ove godine, za radove koji su izvođeni na teritoriji naše zemlje i inostranstva, porasla je za 15,5 procenata u odnosu na prvi kvartal 2018. godine, posmatrano u tekućim cenama, dok u stalnim cenama taj rast iznosi 11,6 odsto.

strana 1 od 219 idi na stranu