Aerodrom u Nišu nije zaboravljen: Od 15. jula 12 novih linija od javnog interesa

Niški aerodrom pružaće usluge avio-prevoza na linijama koje su proglašene za linije od javnog interesa.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2019.

16:26

Aerodrom u Nišu nije zaboravljen: Od 15. jula 12 novih linija od javnog interesa
Epa, Ðroðe Saviæ

To je određeno ugovorom koji su danas potpisali Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i Dankan Nejsmit, generalni direktor Er Srbije.

Ugovor će omogućiti povezivanje deset manje razvijenih okruga u Srbiji sa najrazvijenijim delovima Nemačke, Austrije, Italije, ali i sa Mađarskom, Švedskom, Slovenijom i Crnom Gorom.

Očekuje se da od 15. jula krenu nove linije sa niškog aerodroma, i to ka Nemačkoj i gradovima Nirnberg, Frankfurt/Han, Hanover, Fridrihshafen i Karlsrue, ka Austriji do Salcburga, Italiji za Rim i Bolonju, Mađarskoj do Budimpešte, Švedskoj do Geteborga, Sloveniji za Ljubljanu i ka Tivtu u Crnoj Gori.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovelo je međunarodni tender za izbor avio-prevoznika za 12 linija od javnog interesa, na kojem je izabrana domaća avio-kompanija.
Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/ M.Mirèetiæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: