Na dobošu: Desetine bivših giganata SFRJ biće prodato ovog meseca

Prodaja više desetina preduzeća koja su u stečaju, zakazana je do kraja ovog meseca.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2019.

10:42

Na dobošu: Desetine bivših giganata SFRJ biće prodato ovog meseca
Foto: Pakhnyushchyy/Depositphotos

Među njima su IMR Rakovica, Putevi iz Sremske Mitrovice, Termoelektro, subotički 29. Novembar, PPT Zaptivke i Hidraulika iz Trstenika, kao i niz hotela u Vranju, Banji Koviljači, na Jastrepcu...

Nekadašnji poznati jugoslovenski giganti i brendovi, tokom niza godina nisu bili u mogućnosti da servisiraju svoje obaveze, pa su na njihovu adresu stigli stečajni upravnici.

Poslednja će biti prodata Industrija motora Rakovica, bivši industrijski gigant, čija ja procenjena vrednost 2,9 milijardi dinara.

Na prodaju je i subotička kompanija 29. Novembar čija je početna cena 59 miliona dinara, kao i nepokretna imovina Termoelektra, preduzeća koje postoji od 1948. godine. Procenjena vrednost nepokretnosti ovog preduzeća premašuje 200 miliona dinara.

PPT Hidraulika i PPT Zaptivke procenjene su na 443 i 416 miliona dinara.

Na aukciji će biti ponuđena i dva hotela u vlasništvu HTP Banja Koviljača u stečaju, i to po ukupnoj početnoj ceni od 71 milion dinara.

Ugostiteljski objekti kruševackog IMK 14. Oktobar na Jastrepcu prodaju se po početnoj ceni od 20 miliona dinara, dok će prodaja hotela Vranje krenuti sa cifre od 95 miliona dinara.

Velefarmov kompleks u Vrnjačkoj Banji nudi se treći put i po početnoj ceni od 101 milion dinara.

Knjaževačka kompanija Tina nudi se za 299 miliona dinara.

Na prodaju su i Putevi iz Sremske Mitrovice, čija je cena 194 miliona,.

Napredak iz Požege nudi se po početnoj ceni od 174 miliona dinara..

Na aukciji će se naći i preduzeća Mlinostep, Skvadra, Leskodrva, kao i imovine firme Milan Blagojević MINERVA iz Lučana, brodogradilište Sava iz Mačvanske Mitrovice, zemljoradnička zadruge iz Tutina, imovina preduzeća Delta legal...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: