Kragujevački Mind park udvostručuje broj radnika, stižu novi investitori

Vlasnik industrijskog kompleksa "Mind park" u Sobovici Bratislav Milanović najavio je zapošljavanje još 400 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.05.2019.

12:24

Kragujevački Mind park udvostručuje broj radnika, stižu novi investitori
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Kako kaže, pored 400 sada zaposlenih, u narednih nekoliko meseci dolaskom jedne austrijske i dve nemačke kompanije posao će dobiti još toliko radnika.

"Uspeli smo da stavimo pod krov oko 30.000 kvadratnih metara i potpisali ugovor sa tri kompanije, jednom austrijskom i dve nemačke, a pregovaramo i sa velikim kompanijama iz celog sveta. To je jedan proces koji traje, svi čekaju da završimo upravnu zgradu i da dođu, da to zaživi", rekao je Milanović televiziji Kragujevac.

Milanović je rekao da je u "Mind parku" zaposleno skoro 400 radnika.

"I od ove tri kompanije koje dolaze u narednih par meseci takođe očekujemo oko 400 novih radnih mesta", rekao je Milanović i dodao da očekuje da će industrijska zona "Mind park" u 2020. moći da se pohvali mnogo većim brojem zaposlenih i kompanijama iz celog sveta.

Industrijski kompleks "Mind park - Milanović industry park" u industrijskoj zoni Sobovica kod Kragujevca Vlada Srbije je proglasila projektom od nacionalnog značaja.
Proizvodnja je počela u novembru 2018. godine, a danas ima 340 zaposlenih. Grade se Simens avenija, hala Čelik, kao i upravna zgrada.

Milanović je novinarima rekao da je recept za uspeh u suštini jednostavan.

"Biznis je u suštini jednostavan, poverenje u sebe i svoj proizvodi i kvalitet koji na kraju uvek pobeđuju. I to je nešto čega svi treba da se držimo da bi pokazali da i mi u Srbiji znamo šta znači kvalitet i da smo daleko bolji od onoga što mislimo", rekao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: