Različiti koncepti: Za SPENS stiglo sedam ponuda

Na neobavezujući javni poziv za unapređenje energetske efikasnosti novosadskog Spensa stiglo je sedam ponuda, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.04.2019.

16:34

Različiti koncepti: Za SPENS stiglo sedam ponuda
Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Prema njegovim rečima, u pitanju su ponude tri strane i četiri domaće kompanije, sa različitim konceptima kako da se taj objekat učini energetski efikasnijim. "Prijatno smo iznenađeni ponudama za Spens i videćemo koji je model najprihvatljiviji“, rekao je gradonačelnik Novog Sada.

„Inače, smanjili smo gubitke tog gradskog preduzeća za 650 miliona dinara, a u narednim mesecima smanjićemo broj zaposlenih za 68, što na godišnjem nivou donosi uštedu na zaradama od 66 miliona dinara“, kaže Vučević.

Prema njegovim rečima, grad takođe namerava da pregovara sa bankama i drugim partnerima u pogledu ulaganja u energetski fasadni omotač Spensa, s tim da se zadrži trenutni izgled objekta.

Kazao je i da ostaje pitanje upravljanja poslovnim prostorom i naveo da je prizemlje Spensa atraktivno za butike i prodavnice, a razmatra se da se prvi sprat iskoristi za vrtiće, ili za inkubatore i biznis habove, s obzirom na to da su u blizini Univerzitet i Naučno-tehnološki park.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: