Vučić: Za deset dana otvaranje južnog kraka Koridora 10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavo je iz Pekinga da će za deset dana biti otvoren južni krak Koridora 10.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.04.2019.

13:21

Vučić: Za deset dana otvaranje južnog kraka Koridora 10
Foto: Thinkstock

"Želeo bih da učestvujem u otvaranju južnog kraka Koridora 10, za deset dana biće otvoren i za deset dana moći ćete da računate da idete ka Skoplju, Solunu, Atini bez ijednog metra koji nije auto-put. To je velika vest", rekao je Vučić.

On je u izjavi srpskim novinarima u Pekingu istakao da Srbija želi sa Kinom punu saradnju.

"U Evropi kada pomenete Kinu svi se nešto pravdaju. Ja se nigde ne pravdam. Za razliku od onih koji nam svakodnevno poručuju: 'Nije vam mesto u Evropi ili nećemo vas', Kinezi nam kažu: 'Mi sa vama hoćemo'. I mi hoćemo", kaže Vučić, dodajući da Kina ne ugrožava suverenitet i integritet Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: