Velika vest: Gugl postao član Inicijative "Digitalna Srbija"

Kompanija Gugl novi je član organizacije Inicijativa "Digitalna Srbija“ koja sada već okuplja 28 organizacija i kompanija iz najrazličitijih privrednih sektora.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.04.2019.

13:37

Velika vest: Gugl postao član Inicijative
Foto: Gettyimages

Gugl će, kao jedna od većih tehnoloških kompanija na planeti, u rad Inicijative uložiti svoje međunarodno iskustvo u podršci razvoju digitalnih ekonomija, navodi se u saopštenju Inicijative.

Direktor Gugla Adriatiks Joško Mrndže smatra da Inicijativa i Gugl dele isti cilj podrške digitalizaciji srpske ekonomije i poručuje da će nastaviti da podržava aktivnosti Inicijative kroz prisustvo u regionu.

Predsednik UO Inicijative "Digitalna Srbija“ Branko Milutinović kaže da je učlanjenje Gugla u ovu organizaciju naredni korak u podršci, koju je, kako dodaje, svetski gigant već pružio našem digitalnom ekosistemu.

Generalni direktor Inicijative "Digitalna Srbija“ Nebojša Ðurđević poručuje da je ovim proširenjem članstva vizija o Srbiji kao digitalno transformisanom društvu za korak bliža realnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: