Vlada usvojila zaključak o realizaciji projekta BGD metroa

Vlada Srbije usvojila je više zaključaka, među kojima je i zaključak u vezi s realizacijom projekta "Beogradski metro".

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.04.2019.

12:05

Vlada usvojila zaključak o realizaciji projekta BGD metroa
Foto: Thinkstock

Reč je o Zaključku o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Srbije, Grada Beograda i kompanije Power Construction Corporation of China Limited, Narodna Republika Kina.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Memorandumom o razumevanju se iskazuje obostrana namera za nastavak dobre međusobne saradnje, u cilju realizovanja ovog prioritetnog infrastrukturnog projekta za Srbiju.

U cilju dalje saradnje sa kineskim partnerima u oblasti infrastrukture, na sednici je usvojen i Zaključak o usvajanju teksta Protokola o saradnji na projektu projektovanja i izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice-državnog puta Novi Sad-Ruma („Fruškogorski koridor“).

Vlada je usvojila i Zaključak o usvajanju teksta Ugovora o razvoju između Srbije i China Road and Bridge Corporation, radi realizacije projekta Srpsko-kineski industrijski park u Beogradu.

Ova kineska kompanija jedna je, ističe se, od najvećin na svetu u oblasti građevinarstva, sa 60 godina iskustva na međunarodnim projektima i u ovom trenutku izgradila je više od 20 industrijskih parkova. Industrijski park prostiraće se na 320 hektara pored Pupinovog mosta u Borči, i u njemu će biti smešteno više od hiljadu visokotehnoloških kompanija, sa potencijalom zapošljavanja oko deset hiljada stručnjaka.

Prema planu, projekat bi trebalo da bude realizovan u tri faze, a ukupna vrednost ove investicije iznosiće oko 257 miliona evra.

Realizacija ovog projekta doprineće dolasku novih tehnologija, transferu znanja i otvaranju novih visokotehnoloških radnih mesta.

Radi realizacije izgradnje Srpsko-kineskog industrijskog parka, vlada je danas usvojila još dva dokumenta - Zaključak o usvajanju teksta Ugovora o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću između Republike Srbije i strateškog partnera osnovanog od strane China Road and Bridge Corporation u NR Kini i Zaključak o usvajanju teksta Poslovnog plana Srpsko-kineskog industrijskog parka između Republike Srbije i CRBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: