Vesić: Za nedelju dana milijarda od građevinskog zemljišta

Investitori su u poslednjih sedam dana u budžet grada uplatili skoro milijardu dinara po osnovu obračuna doprinosa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.04.2019.

10:12

Vesić: Za nedelju dana milijarda od građevinskog zemljišta
Foto: Tanjug/Beoinfo

To je izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Najveći doprinos plaćen je za novi kompleks koji će se graditi u Bloku 65, gde je doprinos plaćen za stambeni objekat neto površine 33.000 kvadratnih metara, kao i za poslovni objekat u istom bloku neto površine 13.300 kvadratnih metara, rekao je Vesić.

On je, kako prenosi Beoinfo, naveo da, osim na području Novog Beograda, investitori ulažu sredstva i u nove stambene objekte na Voždovcu i Zvezdari, gde je Direkcija obračunala doprinose za još nekoliko hiljada kvadratnih metara stambenog prostora i da uplatom doprinosa u budžet grada svi investitori stiču pravo na dobijanje prijave radova, odnosno početak izgradnje svojih objekata.

Vesić je istakao da je od početka godine do 20. aprila u gradsku kasu uplaćeno 2,7 milijardi dinara po osnovu doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, a Direkcija je za ovaj iznos pregledala 460 projekata i obračunala površinu od 620.000 kvadratnih metara za objekte stambene, poslovne i druge namene.

Dobra naplata doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta obezbeđuje sredstva za nastavak realizacije započetih i planiranje novih infrastrukturnih projekata, poručio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: