Regionalni Huavej centar za inovacije u Beogradu

Beograd -- Vlada Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju Plana bilateralne saradnje između Vlade Srbije i Vlade Kine u okviru inicijative "Pojas i put".

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

U ime vlade, taj dokument potpisaće ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Članovi vlade usvojili su Zaključak o usvajanju teksta Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Kine.

Na sednici je usvojen i Zaključak o zaključivanju Memoranduma o razumevanju za razvoj projekta Pametni gradovi u Srbiji između Vlade Srbije i kompanije Huavej (Huawei techonologies Co, Ltd.).

Svrha potpisivanja tog dokumenta je razvoj strategije pametnih gradova, kroz pozicioniranje kompanije Huavej kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave poput Beograda, Niša, Novog Sada i ostalih.

"Zajedničkim radom, kroz međusobnu razmenu informacija obezbediće se platforma za razvoj lokalnih potencijala i izgradnja lokalnog ekosistema u oblasti digitalne transformacije u javnom, finansijskom, obrazovnom i energetskom sektoru, kao i u oblasti saobraćaja", navode iz Vlade.

Kao poseban cilj te saradnje, navedeno je otvaranje Huavej centra za inovacije za digitalnu transformaciju (Huawei Innovation Center for Digital Transformation) kao regionalnog centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu.

strana 1 od 241 idi na stranu