Regionalni Huavej centar za inovacije u Beogradu

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju Plana bilateralne saradnje između Vlade Srbije i Vlade Kine u okviru inicijative "Pojas i put".

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.04.2019.

16:55

Regionalni Huavej centar za inovacije u Beogradu
Foto: Gettyimages

U ime vlade, taj dokument potpisaće ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Članovi vlade usvojili su Zaključak o usvajanju teksta Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Srbije i Vlade Kine.

Na sednici je usvojen i Zaključak o zaključivanju Memoranduma o razumevanju za razvoj projekta Pametni gradovi u Srbiji između Vlade Srbije i kompanije Huavej (Huawei techonologies Co, Ltd.).

Svrha potpisivanja tog dokumenta je razvoj strategije pametnih gradova, kroz pozicioniranje kompanije Huavej kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave poput Beograda, Niša, Novog Sada i ostalih.

"Zajedničkim radom, kroz međusobnu razmenu informacija obezbediće se platforma za razvoj lokalnih potencijala i izgradnja lokalnog ekosistema u oblasti digitalne transformacije u javnom, finansijskom, obrazovnom i energetskom sektoru, kao i u oblasti saobraćaja", navode iz Vlade.

Kao poseban cilj te saradnje, navedeno je otvaranje Huavej centra za inovacije za digitalnu transformaciju (Huawei Innovation Center for Digital Transformation) kao regionalnog centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: