Kamen temeljac za tehnološki kampus kompanije NCR 14. maja

Rukovodstvo američke tehnološke kompanije NCR položiće 14. maja kamen temeljac za izgradnju tehnološkog kampusa u bloku 42 na Novom Beogradu.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.04.2019.

16:15

Kamen temeljac za tehnološki kampus kompanije NCR 14. maja
Foto: Beobuild

To je predstavnicima medija, koji su obišli kompaniju NCR u Beogradu i bliže se upoznali s njenim radom, rekao generalni direktor te kompanije za Srbiju Stefan Lazarević i dodao da su zaposleni svojim radom, talentom, brzim učenjem i napredovanjem zaslužni za to što je Beograd izabran za izgradnju kampusa.

"NCR je počeo da posluje u Srbiji 2011. godine. Početni plan je bio da do danas zaposli 600 ljudi, međutim mi smo toliko zaposlenih imali već 2013, a danas kompanija zapošljava više od 3.100 ljudi. Zbog konstantnog rasta zaposlenih izgradnja kampusa došla je kao prirodni splet okolnosti", rekao je Lazarević.

Prema njegovim rečima, Beograd će tako biti drugi grad na svetu u kojem će ta velika svetska kompanija sa dugom tradicijom poslovanja od 135 godina imati svoj kampus, a prvi se, navodi on, nalazi u Atlanti.

Kako je objasnio, kampus će biti veličine 40.000 kvadrata, od toga će prostor za NCR-ove kancelarije biti oko 30.000 kvadrata, a ostatak će činiti garažni prostor i prostor za restorane i prodavnice. U kampus će biti uloženo 90 miliona dolara.

Lazarević kaže da će se kampus uraditi po uzoru na onaj u Atlanti, te će se za izgradnju te zgrade koristiti tehnologija kakva do sada nije korišćena u Beogradu.

Zaposleni u NCR-u očekuju da će se u novu zgradu useliti krajem 2020, a najkasnije početkom 2021. godine.

Zaposleni u NCR-u bave se rešavanjem najrazličitijih tehničkih problema, a zaposleni u Beogradu pružaju podršku klijentima širom sveta, od Kalifornije do istočnih oblasti Rusije.

Takođe, učestvuju u poslovnim procesima i razvojnim projektima svih funkcija kompanije, njihovoj implementaciji i inovacijama, poput robotike i automatizacije procesa koji su umnogome unapredili način pružanja podrške klijentima širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: