Konačno: Od Lazarevca i Mladenovca do Beograda BG vozom

Grad Beograd je sa "Železncama Srbije" dogovorio da se linije Bg voza prošire do Lazarevca i Mladenovca.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 21.04.2019.

14:25

Konačno: Od Lazarevca i Mladenovca do Beograda BG vozom
Foto:M. Kovaèeviæ

Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda Goran Vesić, u narednih nekoliko nedelja biće tri polaska iz Mladenovca prema Beogradu i četiri u suprotnom smeru.

"Odluka o proširenju linija veoma je važna za stanovnike navedenih prigradskih opština. Polasci će biti u špicu, izmedju šest i sedam sati ujutru i 15 i 17 časova popodne. Za početak toliko možemo da uradimo, jer se pruga rekonstruiše i nema mogućnosti za više polazaka", rekao je Vesić za "Alo".

Kada radovi na pruzi budu okončani, kaže, biće povećan i broj kompozicija, a polasci organizovani na pola sata.

"U ovom trenutku BG voz ide do Resnika, što znači da produžavamo liniju ukupno 36 kilometara, do Mladenovca, a obuhvatićemo i opštinu Sopot, odnosno DJurince", precizirao je Vesić.

On navodi da će produžena linija do Lazarevca biti puštena 8. decembra.

Vesić ističe da se pregovara sa nekoliko stranih kreditora kako bi i druge linije BG voza bile proširene.

"Razmišljamo o uspostavljanju linije od Zemuna do Surčina, koja bi povezala Aerodrom "Nikola Tesla" i Nacionalni stadion, kao i linije koja bi spojila Karaburmu i Makiš", naveo je Vesić.

Istovremeno, kaže on, u planu su i razgovori sa gradom Pančevom oko produženja linije od Ovče do Pančeva, kako bi njegovi žitelji bili integrisani sa Beogradom, a to, navodi, podrazumeva i pregovore o podeli troškova.

"Takodje, pravi se plan rekonstrukcije svake stanice, koje će imati validatore, tačnije fizičke prepreke, što znači da bez "busplus" karte neće moći da se uđe. Uz to, dogovorena je i rekonstrukcija stanice Vukov spomenik. Grad će naredne godine kompletno rekonstruisati plato iznad stanice, a "Železnice Srbije" samu stanicu", pojasnio je zamenik gradonačelnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: