Rešenje za BG gužve: Za dva meseca probne vožnje preko Mosta na Adi VIDEO

U toku su obimni radovi na postavljanju tramvajskih šina preko Mosta na Adi.

Srbija

Izvor: B92, Prva TV

Utorak, 16.04.2019.

09:43

Rešenje za BG gužve: Za dva meseca probne vožnje preko Mosta na Adi VIDEO
Foto: Prva TV

Prva TV istražuje dokle se stiglo sa planiranim poslom i kada će prva šinska vozila da pređu sa novobeogradske na čukaričku stranu.

Prema podacima Direkcije za građevinsko zemljište do sada je položeno oko 80 odsto šina, a trenutno se radi na postavljanju tramvajske pruge prema Rakovici.

Za dva meseca će krenuti probne vožnje tramvaji.

"Urađeno je oko 80 odsto posla. Položene su šine sa novobeogradske strane. Sada se radi deo ka Čukarici i Rakovici. Postavljaju se kontaktne mreže, signalizacija. Dobra stvar je da se završio novi most preko Topčiderke. Preko bulevara Vojvode Mišića, urađena je nova konstrukcija, da mogu da se ukrštaju linije", objašnjava Nenad Bajić, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Prema njegovim rečima, bilo je potrebno da se uradi i nekoliko potpornih zidova na Senjačkom brdu, a uređuju se i nova stajališta.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: