Sijarto: Srbija i BiH "primarne destinacije" za mađarske investicije

Subotica -- Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto sa predstavnicima Vlade Srbije u Subotici razgovarao je o unapređenju ekonomske saradnje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap
Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap

Sijarto je rekao da su Srbija i BiH "primarne destinacije" za mađarske investicije, i dodao da je vlada izdvojila 10 milijardi forinti (31,1 milion evra) da podrži taj trend.

Kako je naveo, mađarska Eksimbanka uspostavila je kreditnu liniju od 110 miliona evra za podršku bilateralnoj trgovini sa Srbijom, dok je mađarsko ministarstvo spoljnih poslova izdvojilo 1,6 milijardi forinti (4,9 miliona evra) za podršku mađarskom učešću u infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Pozivajući se na program mađarske vlade koji ima za cilj promovisanje mađarskog poslovanja u severnoj Vojvodini, Sijarto je rekao da je taj plan "ogroman i uspeh koji se ne dovode u pitanje".

Sijarto je rekao i da bi dve vlade trebalo da potpišu sporazum po kome bi Mađarska i Srbija mogle da šalju diplomate u ambasade one druge zemlje.

"To znači da ćemo moći da obezbedimo naše prisustvo po najnižoj ceni, na mestima gde Mađarska nema diplomatsko predstavništvo", rekao je Sijarto.

Srbija

Dinar čvrst, kurs isti

Beograd -- Dinar će prema evru sutra vredeti približno isto kao u petak, i zvanični srednji kurs iznosiće 118,0719 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Srbija nedelja 21.04. 12:42 Komentara: 0
strana 1 od 232 idi na stranu