CarGo: Tražili smo sastanak sa Fabricijem zbog "taksi kartela"

Direktor kompanije Kar go (CarGo) Vuk Guberinić pozvao je na sastanak šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Sema Fabricija.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.04.2019.

10:50

CarGo: Tražili smo sastanak sa Fabricijem zbog
Foto: Thinkstock

Razlog je, kako kaže, narušavanje tržišne konkurencije u sektoru transporta i stvaranje taksi kartela koji ima negativne posledice za potrošače i buduće učesnike na tržištu.

“Zbog monopola u sektoru transporta, narušavanja konkurencije od strane taksi kartela verujemo da je ozbiljno narušen evropski put Srbije. Zato smo se nedavno obratili Evropskoj komisiji i sada gospodinu Fabriciju sa zahtevom za sastanak. Nažalost neophodno je da neko ukaže nadležnim organima u Srbiji na štetne razmere ovakvog ponašanja protiv budućnosti Srbije”, naveo je Guberinić.

Guberinić je istakao i da se Kar go nedavno obratio i Komisiji za zaštitu konkurencije koja časnim postupanjem i očuvanjem visokog stepena nezavisnosti jedina u ovom trenutku može da zaštiti budućnost Srbije.

Guberinić je, kao dokaz o narušavanju konkurencije u Srbiji, dostavio dokument koji pokazuje da su u izradi Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju učestvovali samo predstavnici Ministarstva saobraćaja i taksista, dok predstavnici alternativnih vidova prevoza nisu imali priliku da učestvuju u grupi.

On je naveo i da u sprovođenju tih izmena Zakona učestvuje Radna grupa, sastavljena od istih članova koji su izradili Zakon, i koja sprovodi mere poput podnošenja krivičnih prijava protiv predstavnika alternativnih vidova prevoza i vrši stalnu javnu klevetu koja je usmerena na isključivanje kompanije Kar go sa tržišta i istovremeno postavlja prepreka za ulazak potencijalnih konkurenata.

Guberinić je naveo da je Komisija za zaštitu konkurencije dala mišljenje da izmene Zakona ograničavaju konkurenciju zbog čega je zatražila promenu spornih delova, ali je Zakon usvojen nepromenjen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: