Auto-put Beograd–Zrenjanin kreće od 2020, radovi 300 mil €

Gradnja auto-puta od Beograda do Zrenjanina počeće 2020. godine, najavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.04.2019.

15:00

Auto-put Beograd–Zrenjanin kreće od 2020, radovi 300 mil €
(Foto: Thinkstock)

Ona je istakla da će Zrenjanin biti jedna od tačaka novog investicionog ciklusa vrednog oko pet milijardi evra.


Reč je o izgradnji 58 kilometara auto-puta od Beograda do Zrenjanina, čija je vrednost između 300 i 350 miliona evra. Radovi će trajati tri godine.


Mihajlovićeva je na konferenciji za medije u Zrenjaninu, koji je posetila zajedno sa ministrima privrede i sporta Goranom Kneževićem i Vanjom Udovičićem, rekla da će se graditi i auto-put Zrenjanin - Novi Sad.

Navela je da će se ove godine raditi projektno-tehnička deokumentacija za auto-put Beograd–Zrenjanin, a da će sledeće godine početi radovi.

"Zrenjanin će biti jedna od tačaka novog investicionog ciklusa (vrednog oko pet milijardi evra), pošto ćemo imati izgradnju auto-puta Beograd– Zrenjanin. To će biti jedan od auto-puteva koji ćemo početi da gradimo već sledeće godine"
, naglasila je Mihajlovićeva.

Ministarka je podsetila da će Srbija u okviru tog ciklusa ove godine početi da gradi tri auto-puta u periodu od aprila do juna, koji će biti značajni za celu zemlju - gradnja auto-puta Preljina–Požega treba da počne u aprilu, a u junu prva deonica auto-puta Beograd–Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina, kao i izgradnja auto-puta Pojate–Preljina.

Mihajlovićeva je zajedno s ministrima Kneževićem i Udovičićem razgovarala s predstavnicima Srednjobanatskog okruga i grada Zrenjanina o saobraćajnoj i komunalnoj infrastrukturu, ozakonjenju objekata i promociji ženskog sporta.

Ona je istakla da će samo u rekonstrukciju i održavanje putne mreže u tom okrugu u 2019. godini biti uloženo 2,5 milijardi dinara, kao i da je danas s gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predsednicima opština Žitište, Nova Crnja, Sečanj i Novi Bečej razgovarala o projektima važnim za građane ovog kraja.

"Zrenjanin je jedan od najagilnijih i najvrednijih gradova kada je oblast ministarstva koje vodim u pitanju. Danas smo razgovarali o putnoj, železničkoj i komunalnoj infrastrukturi
", rekla je ministarka i najavila da će to ministarstvo pomoći opštini Nova Crnja da dobije pijaću vodu, dok će ostalim opštinama pomoći u rekonstrukciji važnih saobraćajnica.

Mihajlovićeva je zahvalila Zrenjanincima jer učestvuju u organizaciji Evropskog prvenstva za košarkašice koje se krajem juna održava u Srbiji i dodala da je u odnosu na Beograd i Niš taj grad najviše sredstava izdvojio za takmičenje.

Ministar Udovičić je istakao da za Vladu Srbije nema privilegovanih, da su jednako važni i sever i jug i da se na terenu rešavaju problemi koji tište građane.

"Zrenjanin je jedna od najaktivnijih lokalnih samouprava, imamo sjajnu saradnju, posebno u delu omladinske politike i projektu zapošljavanja mladih, na koji smo ponosni. Rekonstruišemo stadion u Zrenjaninu i zajedno radimo i na organizaciji EP za košarkašice i siguran sam da ćemo Evropi i svetu pokazati da je Srbija zemlja sporta", rekao je Udovičić.

On je zahvalio potpredsednici vlade Mihajlović na podršci ženskom sportu.

Gradonačelnik Janjić je, takođe, zahvalio Mihajlovićevoj i ministrima na poseti i konstruktivnom sastanku na kom je dogovorena realizacija projekata važnih za sve lokalne samouprave tog okruga.

"Napravili smo danas dobre dogovore i siguran sam da ćemo sve projekte na vreme realizovati", rekao je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

15 h

Podeli: