Mihajlovićeva: Počinjemo tri nova auto-puta VIDEO

Počinjemo tri nova auto-puta, a tri završavamo, rekla je ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović za TV Prvu.

Izvor: B92
Podeli
Screenshot/Prva
Screenshot/Prva

Najavila je da će pre početka leta biti završeni južni i istočni krak Koridora 10, kao i 103 kilometra puta od Obrenovca do Čačka.

Ona je dodala da će do kraja godine biti završena i deonica od Surčina do Obrenovca, tako da će biti ukupno 120 kilometara auto-puta od Surčina do Čačka.

Ministarka je najavila da u aprilu kod Lučana počinju radovi na deonici auto-puta ka Crnoj Gori od Preljine do Požege.

"Pored toga, u junu je planiran početak radova na prvoj deonici auto-puta Beograd-Sarajevo, od Sremske Rače do Kuzmina, a u 2019. kreću i radovi na izgradnji Moravskog koridora, odnosno auto-puta Pojate-Preljina”, rekla je Mihajlovićeva.

"Katastar kao BIA"

Mihajlovićeva kaže da će Upravni nadzor resornog ministarstava u Katastru za sedam do deset dana podneti izveštaj, pa će Vlada doneti odluku o eventualnoj promeni rukovodstva u toj instituciji, koja je u štrajku.

Mihajlovićeva je rekla da je Katastar zbog svoje važnosti u nadležnosti Vlade Srbije, pa je premijerka zbog štrajka u toj instituciji odredila ministra rada da pregovara sa nezadovoljnim radnicima.

"Katastar je jedna od najvažnijih institucija i zbog važnosti podataka kojima raspolaže ja bih rekla da je kao BIA", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, osim u Beogradu, štrajkuje i katastar u Kragujevcu, ali Ministarstvo ima kontrolu o svemu što se događa."

"Na krajnje odluke da li ćemo menjati rukovostvo ili način na koji ćemo raditi je odluka premijerke", rekla je Mihajlovićeva. Ona je upozorila da to što katastri štrajkuju utiče na manji broj izdavanja dozvola, pa će se odraziti i na poziciju Srbije na Duing biznis listi.

Novih 12 linija sa "Konstantina"

Mihajlovićeva je kazala da očekuje da pokretanje 12 linija sa niškog Aerodroma ima uticaja na 1,2 miliona Srba koji žive u dijaspori, a da sledeće godine očekuje 500.000 putnika na tom aerodromu.

"Imamo 20 odsto više turista nego što je bilo ranije, očekujemo dolazak dijaspore", rekla je Mihajlovićeva i dodala da su određene subvencije od ukupno pet milona evra.

Upitana u vezi sa kompanijom Kar go (CarGo), Mihajlovićeva je kazala da je zakon jednak za sve i da mora da se poštuje, bez obzira na to da li se neko ljuti ili ne ljuti. Ona je kazala da je ta kompanija do sada poslovala pod okriljem drugih zakona, a sada kada posluju po zakonima koji su u nadležnosti ministarstva koje vodi, moraće i da ih poštuju.

Opširnije u video-prilogu:

strana 1 od 241 idi na stranu