Trivan: Građani moraju da znaju, objavljen je rat plastici

Beograd -- Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan naveo je da je kupovina plastičnih kesa smanjenja za oko 60 odsto od početka naplaćivanja plastičnih kesa.

Izvor: Beta
Podeli

Kako se navodi u saopštenju, Trivan je kazao da uskoro počinju i aktivnosti za smanjenje upotrebe plastične ambalaže.

"Plastika je jedan od najvećih zagađivača životne sredine, a Srbija prati Evropu po pitanju rešavanja krize plastičnog otpada", rekao je Trivan komentarišući manifestaciju svetske ekološke akcije "Sat za našu planetu".

Ministarstvo zaštite životne sredine je i ove godine podržalo akciju Svetske organizacije za prirodu – WWF Adria, u kojoj se simboličnim isključivanjem svetla na sat vremena upozorava javnost na neophodnost očuvanje Planete.

Ovogodišnja ekološka tema, na koju se u akciji "Sat za našu planetu" skreće pažnja, je problem prekomernog korišćenja plastike i njenog neadekvatnog odlaganja, zbog čega svake godine tone plastike završe u rekama, morima i okeanima.

"Građani bi trebalo da znaju da je rat plastici objavljen", kazao je Trivan.

WWF Adria pozvao je tom prilikom donosioce odluka širom sveta da podrže jačanje postojećih inicijativa za smanjenje plastičnog otpada, zabrane plastiku za jednokratnu upotrebu i unaprede nacionalne planove upravljanja otpadom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 258 idi na stranu