Vučić: Da sagledamo ponovo, može li da se pomogne zaduženim u CHF FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da još jednom, sa saradnicima, sagleda probleme zaduženih u švajcarskim francima.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.03.2019.

09:54

Vučić: Da sagledamo ponovo, može li da se pomogne zaduženim u CHF FOTO
Foto: Tanjug/Rade Preliæ

Treba da se vidi da li može da im se pomogne, a da se ne ugrozi ceo bankarski sistem, budžet Srbije i svi građani i njihova primanja, naveo je.

"Spreman sam da još jednom pogledamo svi zajedno, i zamolio sam i (premijerku) Anu Brnabić i (guvernerku NBS) Jorgovanku Tabaković da vidimo postoji li bilo kakva mogućnost da pomognemo ljudima koje je vlast Đilasa, Jeremića i ostalih opljačkala zbog uzimanja kredita u švajcarskim francima", rekao je Vučić. Oni su ih opljačkali, a danas ih pozivaju da se pljačkašima pridruže, primetio je.

"Zamislite, vi uđete u nečiju kuću, otvorite mu sef, uzmete mu pare iz sefa, a onda pozovete tog istog čoveka - 'da idemo pred policijsku stanicu, da protestujemo što je tebe neko opljačkao'. To vam je slučaj sa švajcarskim francima", rekao je predsednik.
Foto: B92
Kako je dodao, ljudi koji su zaduženi u "švajcarcima" su pristojni i razumni i on želi da razgovaraju, kako bi se pronašlo neko rešenje, a da se, pri tome, ne ugroze ceo bankarski sistem, budžet Srbije i svi građani i njihova primanja.

"Spremni da gledamo kako da rešavamo probleme građana", podvukao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: