BG: Hteli da se "razvedu" od Gradskog stambenog, ali

Čist račun - duga ljubav izgleda da ne važi za odnos stanara i "Gradskog stambenog".

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Utorak, 26.03.2019.

08:29

BG: Hteli da se
(Foto: Thinkstock)

Iako sve vreme redovno uplaćuju novac u njihov fond, po "razvodu", jedna strana, u ovom slučaju stanari, ipak, ostane bez dela svoje uložene imovine.

Po raskidu ugovora, nepotrošen novac višespratnice ne može da se prenese na račun zgrade, već to gradsko preduzeće zahteva da za taj iznos obavi radove. Međutim, da je i do ovih popravki teško doći, svedoči primer komšija iz zgrade u Ulici Pere Segedinca 20 u Novom Beogradu, koji su raskinuli ugovor, ali i dalje čekaju da im se zamene sandučići, vrata ili okreči zgrada.

Kako bi se raskinuo ugovor sa ovim gradskim preduzećem, neophodno je da se o tome donese odluka na skupštini stambene zajednice. Za ovaj potez moraju da glasaju dve trećine stanara, a potom se odluka dostavlja "Gradskom stambenom". Ipak, iako na papiru sve izgleda lako, u praksi prekid saradnje ume da bude težak, ali i da stanarima isprazni kasu. "U trenutku raskida ugovora na računu smo imali blizu milion dinara", kaže za Večernje novosti Ljubiša Banovački, upravnik zgrade u Ulici Pere Segedinca 20. - Iako imamo toliko novca, ta sredstva ne možemo da dobijemo, već samo da ih iskoristimo za radove u zgradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: