Štrajk u RGZ-u: Đorđević primio predstavnike sindikata

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se danas s predstavnicima sindikata Republičkog geodetskog zavoda.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.03.2019.

19:02

Štrajk u RGZ-u: Đorđević primio predstavnike sindikata

Sa sindikalcima Đorđević je razmatrao delove Sporazuma koji je potpisala Vlada Srbije i Republički geodetski zavod.

"Sporazum koji je Vlada Srbije potpisala sa Republičkom geodetskim zavodom mora da se sprovede", rekao je ministar i zatražio da mu predstavnici sindikata dostave stavke koje nisu ispoštovane u Sporazumu.

Ministar je ranije danas na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta izjavio da taj sporazum mora da se sprovede i da radnici RGZ-a, koliko je razumeo, imaju primedbe samo na neke delove sporazuma i na to što se ne sprovodi.

"Očekujem da danas kroz konstruktivni dijalog sa radnicima RGZ nađemo konstruktivno rešenje i da tu instituciju vrlo brzo stavimo u funkciju kako građani ne bi trpeli", rekao je Đorđević.

Dodao je da je među najbitnijim zadacima da se sprovede reorganizacija u RGZ koja se realizuje uz podršku Svetske banke.

Radnici RGZ su štrajkovali krajem prošle godine i u januaru ove godine, nezadovoljni visinom primanja i organizacijom posla, a sredinom februara potpisali su sporazum o rešavanju tih problema, ali je protest nastavljen jer se sporazum, kako tvrde, ne sprovodi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: