Mihajlović: Do juna još 10 elektropunjača na Koridoru 10

Dd 1. juna na Koridoru 10 biće postavljeno još 10 elektropunjača, to je najavila ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

16:20

Mihajlović: Do juna još 10 elektropunjača na Koridoru 10
Foto: Tanjug/M. Mirèetiæ

Ona je obišla Međunarodni Salon automobila i najavila da se razmišlja i o subvencijama za kupovinu električnih i hibridnih vozila

Nakon što je obišla štandove Tojote, Jaguara i Puteva Srbije, Mihajlović je rekla da je do sada postavljeno pet elektropunjača u Srbiji, te da će Vlada Srbije nastaviti da razvija mrežu elektropunjača na auto-putevima.

"Krenuli smo pomalo stidljivo, sa pet punjača na Koridoru 10, a do 1. juna biće postavljeno još 10. Pored toga, Vlada će razmotriti i subvencije za kupovinu hibridnih i električnih automobila", rekla je Mihajlović i istakla da nema ničeg važnije od zaštite prirode i podizanja kvaliteta života.

Mihajlović je navela da u Srbiji trenutno ima manje od 200 registrovanih električnih automobila i nešto više od 200 hibridnih, u odnosu na oko dva i po miliona registrovanih vozila.

"Sigurna sam da će sa svim što radimo u infrastrukturi i ovi pokazatelji biti sve bolji", rekla je ministarka i dodala da su do pre dve-tri godine glavna tema bile rupe na putevima, te da se tada nije mnogo bavilo onim što je budućnost i što su nove tehnologije i da se to sada menja.

Naglasila je da je neophodno da i infrastruktura na auto-putevima bude kao u svim razvijenim zemljama Evrope, budući na veliki broj automobila koji prolaze kroz Srbiju. Navela je da se očekuje da će ove godine kroz Srbiju proći 60 miliona automobila, što je za oko 20 miliona više nego pre četiri godine.

Mihajlović je na 54. Međunarodnom Salonu automobila uručila priznanje za auto godine 2019. koji je po oceni žirija pežo 508. Uručila je i dve specijalne nagrade - Tojoti za najprodavaniji model hibridnog automobila i Folksvagenu za najprodavaniji model električnog automobila, u izboru Asocijacije automobilskih novinara Srbije i Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova.

Prethodno je ministarka obišla štand Tojote gde su izloženi hibridni automobili i štand Jagura gde je izložen evropski automobil godine -elektricni "jaguar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: