Projekat od značaja ne samo za Srbiju nego svet - svetlo za litijum

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je da će to ministarstvo dati punu podršku realizaciji projekta "Jadar" kompanije "Rio Tinto".

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2019.

14:58

Projekat od značaja ne samo za Srbiju nego svet - svetlo za litijum
(Foto: Thinkstock)

Projekat obuhvata istraživanje i razvoj ležišta litijuma u okolini Loznice.

Trivan je istakao da je taj projekat od nacionalnog i međunarodnog značaja i da je garant uspešnosti saradnje u opredeljenju kompanije "Rio Tinto" da primenjuje najviše ekološke standarde, te standarde zaštite na radu i saradnje sa lokalnim zajednicama, navodi ministarstvo u saopštenju.

Predstavnici "Rio Tinto" upoznali su ministra sa napretkom u implementaciji projekta i posebno ukazali na dostignuća u planiranju smanjenja ekološkog otiska, odnosno uticaja na životnu sredinu, prilagođavanja i ublažavanja posledica klimatskih promena, i ciljevima održivog razvoja, kako u okviru ovog projekta, tako i u svetlu globalnih operacija te kompanije.

Generalna direktorka Marni Finlajson naglasila je da vizija i posvećenost zaštiti životne sredine koje izražava ministar Trivan predstavljaju veliki podstrek i podršku uspešnoj realizaciji projekta "Jadar".

Ona je naglasila da će "Rio Tinto" nastaviti sa posvećenim unapređenjem poslovanja radi obezbeđenja zdravije i bezbednije životne sredine. Na sastanku je potvrđena uspešna zajednička saradnja u primeni dosadašnjih faza projekta "Jadar" i dogovoren nastavak i intenziviranje saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: