Kar go sutra ne protestuje: "Podsećamo ministarku da građani odlučuju"

Kompanija Kar go (CarGo) je najavila da sutra neće održati protest.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 21.03.2019.

13:24

Kar go sutra ne protestuje:
Sa prošlonedeljnog protesta

Kako se navodi u saopštenju, Kar go će svim roditeljima sa decom, članovima Udruženja građana "Kar go", obezbediti besplatan prevoz i konsultacije o važnosti korišćenja dečjih sedišta.

"Ovo je samo početak naših akcija i nadamo se da ćemo postati primer i ostalim udruženjima u Srbiji kako treba da doprinose našoj zajednici, podizanjem svesti građana o ovoj veoma važnoj temi - bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno dece", rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana "Kar go“.

Podsetio je da novi Zakon o bezbednosti saobraćaja propisuje da deca mlađa od tri godine moraju da sede u sigurnosnim sedištima, i da ona mlađa od 12 godina ne smeju da sede na prednjem sedištu, već isključivo na zadnjem i moraju biti vezana pojasom.

Vučić je, takođe, rekao da će Kar go nastaviti da podseća ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović da su građani ti koji treba da odluče koju uslugu prevoza će koristiti, a ne ona, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: