Štampa: Vučićeva bitka za Folksvagen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otpočeo je možda i odlučujuću bitku za dovođenje "Folksvagena" u Srbiju, pišu beogradska štampa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.03.2019.

08:02

Štampa: Vučićeva bitka za Folksvagen
(Foto: Getty images)

Vučić se juče u Hanoveru sastao sa predsednikom vlade Donje Saksonije Štefanom Vajlom, koja sa 21 odsto učestvuje u vlasništvu najvećeg proizvođača automobila na svetu.

Novosti, prenoseći nezvanične informacije, pišu da je Vučić juče imao sastanak i sa predstavnicima "Folksvagena" u Volfsburgu, koje je, kako prenose, "molio da dođu u Srbiju, navodeći prednosti poslovanja i dobre osnove za plasman vozila na brojna tržišta sveta".

Vučić je, navode "Novosti", predstavio investicione potencijale, uz naglasak da je Srbija poslednjih nekoliko godina uložila ozbiljan rad u poboljšanje investicione klime.

Da je delegacija Srbije, predvođena Vučićem započela pregovore sa "Folksvagenom" tvrdi i Srpski telegraf, koji piše da će se u Srbiji proizvoditi više automobila ove kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: