Dočekali ih otvorenih vrata - Car Go stiže u Beč, ovo je tek početak

Srpska softverska kompanija CarGo Technologies širi svoje poslovanje na još jedan evropski grad - Beč, čime će se naći rame uz rame sa svetski poznatim Uberom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

10:12

Dočekali ih otvorenih vrata - Car Go stiže u Beč, ovo je tek početak
Foto: Thinkstock

Tako će CarGo postati jedna od retkih srpskih kompanija koje investiraju i u zemlje EU.

Direktor CarGo kompanije Vuk Guberinić potpisao je Sporazum o saradnji sa austrijskim partnerima, čime je aplikacija CarGo nastavila da širi svoje poslovanje na tržište Zapadne Evrope, nakon Ciriha u kome je dostupna od decembra 2018. godine.

Guberinić je povodom širenja poslovanja na glavni grad Austrije istakao da je veoma ponosan što je srpska aplikacija dobro došla u jednoj uređenoj i razvijenoj zemlji, ali je izrazio žaljenje što pokušavaju da je ugase u Srbiji, gde je i nastala.

"Ovo je samo početak jer CarGo planira regionalno širenje poslovanja. Svet počinje da prepoznaje CarGo kao srpski brend, a time i jednu srpsku kompaniju, kao stranog investitora. U Austriju donosimo kvalitet više, a Uber će dobiti konkurenciju, zahvaljujući čemu ćemo i mi i oni biti bolji za korisnike, što je nama najvažnije”, rekao je on.

Guberinić je dodao da će aplikacija CarGo biti dostupna na korišćenje građanima Beča krajem aprila i ističe da CarGo planira dalje regionalno širenje sa jasnom ambicijom da postane lider u Jugoistočnoj Evropi.

"CarGo nije prevoz, već sinonim za inovacije i predstavlja platformu na kojoj će brojni biznisi moći da se razvijaju i brojni ljudi nađu stalni ili povremeni posao. Naša ambicija je da zapošljavamo ljude, a korisnicima pružamo vrhunsku uslugu. Drago nam je da nas prepoznaju i u inostranstvu, što se vidi po strancima koji dolaze u Beograd i traže od nas da aplikacija postane dostupna van granica Srbije“, izjavio je Vuk Guberinić, nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: