Proizvodna linija Gorenja u aprilu odlazi u Valjevo

Preseljenje poslednje preostale proizvodne linije rashladnih uređaja iz Velenja u fabriku Gorenje u Valjevu biće završeno u aprilu, prenose mediji u regionu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

16:07

Proizvodna linija Gorenja u aprilu odlazi u Valjevo
Foto: Thinkstock

Kapacitet fabrike u Valjevu će se tako povećati za 150.000 uređaja godišnje.

Sa proširenjem proizvodnje i izgradnjom dodatnih proizvodnih hala, Gorenje Valjevo će postati centar za proizvodnju rashladne tehnike Hisense grupe u Evropi.

Gorenje Valjevo, koje trenutno ima 1.500 zaposlenih u postojećoj fabrici frižidera i zamrzivača, prošle godine proizvelo je 672.000 uređaja.

Sledeće godine, kako je najavljeno, Gorenje namerava da izgradi dodatnu proizvodnu halu u Valjevu za tehnologiju hlađenja, što će značiti 1.000 novih radnih mesta i već u prvoj fazi povećati kapacitet za dodatnih 750.000 uređaja godišnje.

Gorenje grupa, koja je od prošle godine u većinskom vlasništvu kineske Hisense grupe, planira i da u Velenju otvori postrojenje za proizvodnju televizora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: