Do 25. aprila zastoj proizvodnje u Petrohemiji

U Hemijskoj industriji Petrohemija 20. marta zbog rementa i realizacije investicija počinje zastoj proizvodnje u fabrici Etilen.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

15:09

Do 25. aprila zastoj proizvodnje u Petrohemiji
Foto: Thinkstock

Zastoja proizvodnje biće i u ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu, koji će trajati do 25. aprila, najavila je danas ta kompanija.

Zastoj proizvodnje u fabrici polietilena niske gustine (PENG) već je počeo 8. marta, dok će zastoj u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru početi 15. aprila.

Najznačajnije investicija su reinstrumentacija i automatizacija upravljanja radom kompresora u fabrici Etilen i revitalizacija hiperkompresora u fabrici PENG.

"Sledeća velika investicija u 2019. godini je povećanje obima proizvodnje u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta", rekao je izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije Miša Bulajić.

U saopštenju je istaknuto da će realizacija tih investicionih projekata u vrednosti oko 18,3 miliona evra, što je najviše u poslednjih 30 godina, imati maksimalan efekat na ukupno poslovanje kompanije.

Svi projekti će biti finansirani iz sopstvenih sredstava kompanije.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada.

"Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su uskladjene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine. O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije", navodi se u saopštenju Petrohemije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: